Rönesans Holding - Sürdürülebilir Geleceği Tasarla 4. Üniversiteler arası Fikir Yarışması

Geleceği hayal ederken çevresel, ekonomik ve sosyal anlamda ‘sürdürülebilir gelişme’ yolundan bir an bile ayrılamayacağı bir dönemden geçiliyor!

Rönesans Holding olarak sektörde sahip olduğu 25 yıllık tecrübeyi de ardına alarak bir kez daha geleceğin profesyonelleri olan üniversite öğrencileriyle ‘sürdürülebilirlik’ kavramının etrafında buluşmak istiyor.

-Doğal kaynakların verimli kullanımına uygun,

-Çevreye ve kentsel ihtiyaçlarımıza saygılı,

-Tasarımdan kullanıma her aşamada sürdürülebilir yaşam döngüsünü öncülleyen, -Geri dönüşümden su tüketimine, günümüzde kabul edilen uluslararası standartları yakalama hedefi güden akılcı yöntemler ve çözümlerin daha iyi ve sürdürülebilir bir gelecek için önemli olduğuna inanıyor ve “Sürdürülebilir bir gelecek, ancak ardımızdan gelen nesillerle birlikte yaratılabilir” diyor.

Yarışmanın Amacı

Rönasans Holding, Sürdürülebilir bir geleceğin ancak ardından gelen nesillerle birlikte yaratılabileceğine yürekten inanıyor. Bu yarışmayı da başvuranlarla sürdürülebilir bir bağ kurulsun diye düzenliyor. Bu yıl Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması 4. yaşında. Eğer dördüncü yılında Rönasans Holding ile  bu yolculuğa çıkmak ve fikrini hem Rönasans Holdinge hem de diğer öğrencilerle paylaşmak istiyorsanız, yol haritanızı oluşturun.

Eğer burada anlattıklarımızdan farklı bir sorun olursa, lütfen mail gönderin. [email protected]

Yarışmanın

Amacı Yarışmanın amacı nedir? Öncelikli amaç, geleceğin profesyonelleri olarak gördüğü başvuru sahipleri ile ‘sürdürülebilir’ bir bağ kurmak.

İkinci amacı ise gelecekte hepimizin daha sağlıklı yapılarda yaşamasını sağlayabilmek.

Bu iki amaca ulaşmak ve başvuru sahiplerine ‘Sürdürülebilirlik’ kültürüne dair bir algı oluşturmak için öğrenci fikir/proje yarışmalarının doğru bir yol olduğuna inanıyor.

Çevre dostu sistemler nedir?

Doğal kaynakları kullanımda savurganlığa yol açmayan, geleceği koruyan sistemlere çevre dostu sistemler denir. Projeni ve projen içinde düşüneceğin detayları bu kapsamda geliştirmeni istiyor.

Yarışmaya kimler katılabilir?

Üniversitede lisans öğrencisi olan, Teknik Şartnamede yazan bölümlerden birinde okuyan herhangi bir öğrenci yarışmaya katılabilir! Bölümlerin tam listesini Teknik Şartnamenin “2. Yarışmanın Türü ve Şekli” maddesinde inceleyebilirsiniz. Diğer öğrenci proje/fikir yarışmalarından farklı olarak Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması’na hem mimarlık hem de mühendislik bölümlerinden öğrenciler katılabilir. Ayrıca takım çalışmasına açık, beraber proje geliştiren ekipler de yarışmayla Rönasans Holdinge ulaşabilir.

Ama bu yarışma sadece mimarların katılacağı bir yarışma gibi görünüyor...

Rönasans Holdingin sadece sürdürülebilirlik anlayışına sahip, çevreye duyarlı, yenilikçi, şehrin parçası olmaya istekli, sorumluluk bilinci öne çıkmış projeler yarışsın istiyor. Dolayısıyla bu yarışmanın konusu da binalardan çok daha fazlası... Yani binaları değil, geleceği tasarlamak ana hedefi.

Bu sebeple sadece mimarlık değil, sürdürülebilirlik anlayışını öne çıkarak her türlü projeyi üretebilecek öğrenciler bu yarışmaya katılabilir.

Farklı üniversitelerden öğrencilerle takım kurabilir miyiz?

Elbette. Herhangi bir üniversitenin Teknik Şartnamede yazan bölümlerinde okuyan arkadaşlarınızla takım kurabilirsiniz. Sizlerin yarışma vesilesiyle bir araya gelip proje üretmesi Rönasans Holdingi çok

mutlu eder.

Yarışmaya katılmak için kaçıncı sınıf olmak gerek?

Fikri olan, çözüm üreten, proje analizi yapan, projesini anlatabilen lisans öğrencisi olan bütün sınıflardan öğrenciler katılabilir.

Yarışmaya kaç kişilik ekiplerle

katılabiliriz?

Son gönderim tarihi 21 Mayıs 2018

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Ödülleri