2017-2018 YAZ DÖNEMİ KESİN KAYIT DUYURUSU

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ KESİN KAYIT İÇİN AÇILAN DERSLER.pdf

Kesin Kayıt:   Ön Kayıt işleminden sonra hangi  derslerin yaz döneminde açılıp açılmayacağı (en az 10 öğrenci veya Bölüm tarafından belirlenen özel koşullarda en az 5 öğrenci olacak şekilde) belirlenir.  Yaz döneminde açılacak olan derslere kesin kayıt işlemleri aşağıdaki şekilde  yapılır.

A. Öğrenci ÖBS den alacağı Kesin Kayıt Başvuru Formunu doldurur ve aşağıda belirlenen Banka hesap numaralarına ücreti yatırır.

Ücretin yatırıldığına dair dekontu (Ödeme yapılmadığı takdirde kesin  kayıt tamamlanmaz) ve Başvuru formunu Mali İşlere onaylatır, onaylı Başvuru Formunu ve dekontu Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Sekreterliğine teslim eder.

Yaz Dönemi Ücreti: Kredi X 200 TL dir.

Hazırlık Okulu Yaz Dönemi Ücreti: 2.000TL. dir.

(Hazırlık Okulu Yaz Dönemi için Kesin Kayıt Başvuru Formu ile doğrudan Hazırlık Okuluna başvurulmalıdır.)

İŞ BANKASI MERSİN POZCU ŞB.

TR17 0006 4000 0016 6060 9272 82

(Not: Adı, Soyadı ve Yaz Okulu ücreti olduğu dekontta belirtilecektir.)

Kesin  Kayıt Başvuru Formu için tıklayınız.pdf

B. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı kesin kayıtları inceleyerek derse kayıt yaptıran öğrencilerin listesini hazırlar.Derslere yeterli sayıda öğrenci başvurusu olduğu takdirde Dersin kesin olarak açıldığı web sayfasında duyurulur. Kesin Kayıt işlemi yapılan öğrencilerin yaz döneminde alacağı dersleri ÖBS de dersi veren öğretim elemanı seçerek yaz dönemi ders kaydını onaylar.

C.Yeterli öğrenci sayısına ulaşmayan derse kayıt yaptıran öğrencilerin yaz dönemi ücretleri Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından iade edilir.

4.  Diğer Üniversitelerde Açılan Dersler:

Öğrencinin almak istediği derslerin hiçbirisi Bölümünde veya Toros Üniversitesi bünyesindeki diğer bölümlerde açılmamışsa, diğer Üniversitelerde açılan derslere kayıt yaptırabilmek için Bölümüne başvurur. Bölüm/Anabilim Dalı Akademik Kurulu ve Fakülte/Yüksekokul/Enstitü Yönetim Kurulu öğrencinin diğer Bölüm ve Üniversitelerde almak istediği dersler için bu derslerin denkliklerini görüşür, karara bağladıktan sonra diğer üniversitelerden ders alınabilir.

DİĞER ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN TOROS ÜNİVERSİTESİ YAZ DÖNEMİNDE  DERS ALABİLMELERİ İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER:

Öğrenci, Kesin Kayıt Başvuru Formu ile birlikte Mali İşler Daire Başkanlığına başvurarak Yaz dönemi ders ücretlerini öder. (Ödeme yapılmadığı takdirde kesin  kayıt tamamlanmaz). Mali İşlerce onaylanan başvuru formları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilir. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca Kesin kayıt yaptıran öğrencilerin listesi ilgili Bölüme iletilir.

Diğer  Üniversite Kesin Kayıt Başvuru Formu için tıklayınız.pdf

Ücret İadesi: Yeterli öğrenci sayısına ulaşmayan derse kayıt yaptıran öğrencilerin yaz dönemi ücretleri Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından iade edilir.

Diğer Üniversite Öğrencileri için Yaz dönemi Sınav sonuçları aşağıdaki örnek formatla Dekanlık/YO/MYO kanalı ile Rektörlüğe bildirilecektir.

Diğer  Üniversite Yaz Dönemi Öğrencileri Sınav Sonuç Listesi.pdf