ARALIK AYI KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ DUYURUSU

KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ DUYURUSU

Toros Üniversitesi - Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü - KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında; 07 - 10  Aralık, 14 -17  Aralık, 21-24 Aralık, 28-31 Aralık 2018, tarihleri arasında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” düzenlenecektir.

Eğitimin Amacı: Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, bölgemizde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenmektedir.

Eğitime katılıp sertifika almaya hak kazanan katılımcılar, KOSGEB'in 50.000,00 TL hibe ve 100.000,00 TL faizsiz kredi olmak üzere toplamda 150.000,00 TL finansman sağlayan girişimcilik destek programından gerekli şartları ve koşulları tamamladıktan sonra faydalanabileceklerdir.

Eğitim Süresi: 4 gün - 32 saat

Eğitim Ücreti: Ücretsiz

Kontenjan: 25 Kişi

Devam: Zorunlu (Eğitime katılmaya hak kazanıp, eğitime katılmayan kişiler 1 yıl boyunca ISKUR tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimlerinde yasaklı olacaklardır.)

Eğitim İçeriği:

• Modül 1: Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı,
  • Modül 2: İşletme kavramı, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar,
  • Modül 3: İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan),
  • Modül 4: İş modeli ve iş planına yönelik atölye çalışmaları.

Başvuru Koşulları ve Yeri:

Başvuru Süresi: Eğitim başlama tarihinden 5 gün öncesine kadar başvurular alınmaktadır.

Toros Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (TORSEM)