Fen Bilimleri Enstitüsü 2017-2018 Güz Yarı Yılı Yüksek Lisans Öğrenci Başvuru Duyurusu

FEN BİLİMLERİ TEZLİ / TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER

1.      İnternet üzerinden doldurulan başvuru formunun çıktısı.

2.      Özgeçmiş (CV)

3.      Diploma veya mezuniyet belgesi. (aslı ve fotokopisi veya onaylı fotokopisi) (diploma yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumundan alınmış ise diploma ile beraber diplomanın YÖK tarafından onaylanmış denklik belgesinin aslı ve fotokopisi veya onaylı fotokopisi)

4.      Tezli programlar için ALES’ten başvurduğu programın puan türünde en az 55.00 puan aldığına ilişkin ALES sonuç belgesi . (ALES’in geçerlilik süresi 3 (üç) yıldır.)

5.      ALES belgesi yok ise ALES’e eşdeğer kabul edilen Graduate Record Examination (GRE) veya Graduate Management Aptitude Test (GMAT) vb. sınavlardan eşdeğer bir puan aldığına ilişkin sonuç belgesi.

6.      Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programına başvuracak adayların Lisans not çizelgeleri.     (aslı ve fotokopisi veya onaylı fotokopisi)

7.      Nüfus cüzdan fotokopisi.

8.      2 adet fotoğraf.

9.      Erkek öğrenci adayları için askerlik durum belgesi.

Başvurularla İle İlgili Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

Forma gitmek için tıklayınız