KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ DUYURUSU

Toros Üniversitesi - Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü - KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında; 01 Ağustos 2017 – 04 Ağustos 2017 tarihleri ile 21 Ağustos 2017 – 24 Ağustos 2017 tarihleri arasında 2 grup “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” düzenlenecektir.

25 kişi ile sınırlı olacak ve öncelikli olarak iş kurmak isteyen Toros Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlenecek eğitim; bölgemizde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenmektedir.

Toplam 32 saatlik dersi kapsayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 4 modülden oluşmaktadır:

• Modül 1: Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı,
  • Modül 2: İşletme kavramı, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar,
  • Modül 3: İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı,yönetim planı, finansal plan),
  • Modül 4: İş modeli ve iş planına yönelik atölye çalışmaları.

Eğitime katılıp sertifika almaya hak kazanan katılımcılar, KOSGEB'in 50.000,00 TL hibe ve 100.000,00 TL faizsiz kredi olmak üzere toplamda 150.000,00 TL finansman sağlayan girişimcilik destek programından gerekli şartları ve koşulları tamamladıktan sonra faydalanabileceklerdir.

Devamın zorunlu olduğu "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" ne başvurmak isteyen adayların, FRM.03.01.04-UGE Katılımcı Başvuru.doc ekte yer alan “Katılımcı Başvuru Formu”nu doldurarak, kimlik fotokopisi ile birlikte  31 Temmuz 2017 Pazartesi günü saat 12.00'ye kadar aşağıda bilgileri verilen yere elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Öğr. Gör. Kamuran ÖZTOP

Toros Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (TORSEM) Müdür Yrd.

Bahçelievler Kampüsü, 1857 Sokak, No:12, P.K: 33140, Yenişehir / Mersin

Oda Numara: B 101