İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü

Türkiye’nin önde gelen girişimci ve hayırseverlerinden İbrahim Bodur’un anısını ve mirasını yaşatmak amacıyla, Kale Grubu tarafından hayata geçirilen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü, girişimcilik ekosistemini desteklemeyi ve yeni nesil sosyal girişimcileri teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu sene ilki düzenlenen ve geleneksel hale gelmesi hedeflenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü ile Kale Grubu, Türkiye’nin gelecek vadeden sosyal girişimcilerini ödüllendiriyor. Bu ödül ile Kale Grubu, yaratıcı bir fikir ve sürdürülebilir bir uygulamayla yola çıkmış, başarılı pilot projelerin yaygınlaştırılmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü kapsamında birinci olan sosyal girişimci 30.000 TL’lik para ödülü ile desteklenerek projenin geliştirilmesine katkı sağlanacaktır.

Başvuru Ön Koşulları

Sosyal Amaç: Ödül başvurusunda bulunan projelerin ticari faydadan daha öncelikli olarak sosyal fayda gözettiğine yönelik geçmiş faaliyetlerin ve gelecek planlarının açık ve şeffaf bir biçimde paylaşılması bekleniyor. Bu amaçla ödül değerlendirme ekibi adaylardan çeşitli ek bilgi ve belgeler talep edebilir.

Başarılı Pilot Uygulama: Henüz hayata geçmemiş ve planlama aşamasındaki proje fikirleri değerlendirmeye alınmayacaktır. Fikir aşamasını geçmiş ve en az 1 yıldır uygulanmakta olan projeler ödül başvurusu kapsamında değerlendirmeye alınacaktır.

Daha ayrıntılı bilgi için http://ibrahimbodurodulleri.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.