TEMEL ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Çukurova  Kalkınma Ajansı 2016 yılı 5. Dönem Teknik Destek Programı kapsamında uygulamaya  konulan “Toros Üniversitesi’nde Çevre Dostu Yapılanma Projesinin” ilk faaliyeti  Temel Çevre Bilinci Eğitimi başarıyla tamamlandı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Mersin Üniversitesi Çevre Yönetim Sistemi Koordinatörü ve Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. H. Duygu ÖZSOY tarafından 19 -23 Aralık 2016 tarihleri arasında Toros Üniversitesi akademik ve idari personellerinden oluşan 25 kişilik gruba temel çevre bilinci eğitimi verildi. Katılımcılara eğitim boyunca çevrenin önemi, çevre kirliliğinin sonuçları, çevre kirliliğine neden olan atıklar ve çeşitleri, tehlikeli-tehlikesiz atık yönetimi, çevresel acil durumlar ve çevre mevzuatı hakkında detaylı bilgiler verildi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, masa, çocuk, ayakkabılar ve iç mekan

Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Kamuran ÖZTOP, “Temel çevre eğitimlerinin alınmasıyla 2017 yılının ilk yarısında üniversitemize almayı planladığımız ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgesi için tüm birimlerimizde farkındalık yaratıldı, sistemin kurulması için atılması gereken temel adımlar belirlendi. Bundan sonra, eğitim almış personellerimizin yer alacağı bir Çevre Yönetim Sistemi Koordinatörlüğü kurularak Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan danışmanlık desteği ile kısa sürede ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi alt yapısı oluşturulacak ve belgelendirme sürecine geçilecek.” şeklinde konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, oturan insanlar

Önümüzdeki günlerde hız kesmeden devam edecek olan çevre dostu yapılanma çalışmaları ile Toros Üniversitesi bölgede örnek bir eğitim kurumu olma ilkesini sürdürecektir.

Görüntünün olası içeriği: 17 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan