“DEKLANŞÖRE NOKTA ATIŞI” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Toros Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu’nun düzenlediği “Deklanşöre Nokta Atışı” etkinliği Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, iç mekan

Düzenlenen etkinliğe Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aziz Ertunç, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Servet Özgür, Akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Otomatik alternatif metin yok.

Etkinlikte fotoğrafçılık alanında uzmanlaşmış isimlerden “Haldun Okdemir, Canan Yaşar ve Mehmet Miras” konuk oldu. Kültür Merkezi Fuaye Alanında Haldun Okdemir’in derlediği Atatürk’ün Mersin’e gelişine ait fotoğraflar, Canan Yaşar’ın İtfaiyecilik üzerine kurguladığı fotoğraflar ve Mehmet Miras’ın Caretta Caretta’lar üzerine karelediği fotoğraflar sergilendi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar, oturma odası ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan

Açılış Konuşmasında konuşan Rektör Prof. Dr. Yüksel Özdemir, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bizim arzuladığımız öğrencilerin kendi kişisel gelişimini arttırması için etkinlikler yapması, bizde bu etkinlikler için öğrencilere her türlü desteği veriyoruz. Görüyoruz ki öğrencilerimiz bu konuda büyük bir heyecanla çalışıyorlar, üretmeye başlıyorlar” şeklinde konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar, takım elbise ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, takım elbise

Konferans öncesi açıklama yapan Gazeteci ve Atatürk Fotoğrafları araştırmacısı Haldun Okdemir, Toros Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu’nun düzenlediği bu etkinliğin çok faydalı olacağına inandığını belirterek, “ Biz 3 arkadaş etkinliğe renk katmak, öğrencilerimizi aydınlatmak için geldik.  Bu tür faydalı etkinlikler sık sık yapılmalı” şeklinde konuştu.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor ve iç mekan

Fotoğrafçı Canan Yaşar, “Fotoğrafçılıkta kendi tecrübelerimizi öğrencilere aktarmaya geldik. Sergide İtfaiyecilikte çekmiş olduğum belgesel niteliğinde fotoğraflar yer alıyor, faydalı bir etkinlik olacağına inanıyorum” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Atv Haber Mersin temsilcisi ve Caretta caretta fotoğrafçısı Mehmet Miras ise, Toros Üniversitesi’nin böyle bir etkinliği gerçekleştirmesi hem öğrencileri hem de kenti bilgilendirmek adına çok güzel bir görev olduğunu ifade ederek “Mersin’in ekolojik, tarihi ve sanayi değerlerini düşünecek olursak 121 km sahil şeridinde, kentin hem ekonomiksel hem tarımsal bir değer olduğunu görmüş oluyoruz. Toros Üniversitesi’nin de hem öğrencileri bilgilendirecek etkinlikler düzenlemesi hem de dışarıda bulunan sanatçıları onure etmesi çok önemli, ben Toros Üniversitesi yönetimini kutluyorum” şeklinde konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Soru cevap şeklinde geçen konferansın ardından konuklara, plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar, kamera, telefon ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan