KORE MÜSTEŞARINDAN TOROS ÜNİVERSİTESİ’NE ZİYARET

Kore Cumhuriyeti  Büyükelçiliği Müsteşarı Dong-Woo CHO ve beraberindeki Kore heyeti Toros  Üniversitesini ziyaret etti.

Mersin’de Kore kültürünü ve Kore dilini tanıtma adına temaslarda bulunmak üzere Mersin’e gelen Müsteşar Dong-Woo CHO ve beraberindeki Kore heyeti Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir’i Bahçelievler Kampüsü’ndeki Rektörlük makamında ziyaret etti. Müsteşar CHO ve beraberindeki heyeti Rektör Özdemir ve Toros Üniversitesi Alevilik-Bektaşilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hiroki Wakamatsu ağırladı.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

HEYET MERSİN’DE  KORECE KURSU AÇMAK İSTİYOR

Sejong Enstitüsü işbirliği ile Mersin’de Korece kursu açmak için girişimlerde bulunma adına Mersin’e geldiklerini belirten Müsteşar CHO, Kore Savaşı döneminde iki ülke arasındaki sıcak diplomatik ilişkileri hatırlatarak bu ilişkilerin daha da gelişmesi için kültürel bir yakınlık kurmak istediklerini söyledi. Büyükelçilik olarak Mersin’de Korece kursu açmak istediklerini belirten Müsteşar, Mersin’in üç üniversitesinin de bu projeye destek vermesinin önemine işaret etti.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, takım elbise ve iç mekan

REKTÖR ÖZDEMİR:  ÜZERİMİZE DÜŞEN HER GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek söze başlayan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Uzakdoğu kültüründeki misafirperverliğin ülkemizde de geçerli olduğunu belirtti. Rektör Özdemir, “Kore halkı ile Türk halkı arasında yıllar öncesine dayanan bir dostluk ve karşılıklı saygı vardır. Bizim neredeyse her köyümüzde Koreli lakabıyla gazilerimiz, Kore Savaşı’nda cephede yer almış büyüklerimiz vardır. Bizler bu birlikteliğin daha iyi yerlere varabilmesi adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Toros Üniversitesi’nin şehrin merkezinde kampüsleri olduğuna dikkat çeken Rektör Özdemir, “İki ülke vatandaşlarının birbirlerinin kültürlerini daha iyi tanıması adına dil kursları, konserler veya çeşitli etkinlikler düzenlenebilir” dedi.

Ziyaret sonrası Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong-Woo CHO ziyaretin hatırasına Rektör Özdemir’e Kore kültüründen bir hediye verirken, Rektör Özdemir’de Kore heyetine Toros Üniversitesi ile ilgili birer hediye paketi sundu.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar, oturan insanlar, takım elbise ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise