TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE YENİ MÜTEVELLİ HEYETİ TOPLANDI

Toros Üniversitesi’nin yeni Mütevelli Heyet Üyeleri Bahçelievler Kampüsü’nde bir araya gelerek bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yaptı.

Toros Üniversitesi’nin yeni Mütevelli Heyet Üyeleri Bahçelievler Kampüsü senato Odası’nda ilk toplantısını gerçekleştirdi. Bilgilendirme ve Değerlendirme toplantısına Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Rektör Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Nil Aşkın, Mütevelli Heyet Üyeleri Prof. Dr. Esat Yılgör, Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol, Mahmut Arslan, Ö. Abdullah Özdemir ve Toros Üniversitesi Genel Sekreteri S. Reşit Aşkın katıldı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, masa ve iç mekan

Toros Üniversitesi’nin kuruluş dönemi hakkında bilgiler vererek söze başlayan Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren “Üniversitenin kurulması 27 sene sürdü. Herhalde bu bir rekordur. İnsanlar bazı şeyleri kolay yapıyor. Bizim öyle bir imkanımız olmadı. Belki de böylesi hayırlı olmuştur. Bir şeyi ne kadar zor meydana getirirsen o kadar iyi bir şey yapıyorsun demektir” şeklinde konuştu.

Toros Üniversitesi’nin bir kent üniversitesi olduğuna dikkat çekerek söze devam eden Başkan Özveren, Mersin Kent tarihinin önemli bir yapısı olan Uray Kampüsü hakkında bilgiler verdi. Özveren “Bildiğiniz üzere Uray Caddesi üzerinde bulunan Valide Sultan Vakfı’na ve Kiliseye ait binaları restore ederek kentimize kazandırmayı hedefliyoruz. Buradaki çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Bunun Mersin için çok önemli bir adım olduğuna inanıyorum. Bu konuda bu heyetin çok önemli katkıları olacak. İnşallah kentimize kalıcı bir eser bırakacağız ”dedi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gözlük ve iç mekan

Başkan Özveren’in ardından Prof. Dr. Yüksel Özdemir yeni üyelerine üniversite hakkında bilgiler verdi.

Yapılan sunumun ardından rozet takdimi gerçekleştirilerek günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Görüntünün olası içeriği: ayakkabılar

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, masa, ekran ve iç mekan