TOROS’TA FİZYOTERAPİDE BİLGİLENDİRME SEMİNERİ (KANSER VE FİZİKSEL AKTİVİTE) GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Mersin İl Temsilciliğince ‘4 Şubat Dünya Kanser Günü’ etkinlikleri kapsamında ’Fizyoterapide Bilgilendirme Semineri’ düzenlendi.

Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsünde gerçekleştirilen seminerde Kanser ve Fizyoterapi konusu ele alındı.

Seminere katılan konuşmacılar kanserin tanısı, etyolojisi, semptomları, cinsiyete göre en çok görülen kanser tipleri, tedavisi ve tedavi sonrası komplikasyonları hakkında bilgilendirme yaptılar.

Kanser hastalarında uygulanabilecek fizyoterapi yöntemleri ve kuvvetlendirme, gevşeme, solunum, esneklik gibi pek çok komponentte egzersizler gösterildi.

Seminer sonrasında fizyoterapistler katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve ayakkabılar