TOROS’TA “DÜN BUGÜN YARIN” KONFERANSI

Toros Üniversitesi Öğrenci Konseyi, “Dün, Bugün, Yarın” konulu konferans düzenledi.

Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen  etkinliğe Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Zeren, KEYAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı H. Cemil Şensever ve öğrenciler katıldı.

Gençlerle birlikte olmanın her zaman heyecan verici olduğunu belirterek söze başlayan Tv Programcısı, yazar ve eğitmen Güller Tosun, “Dün, Bugün ve Yarınlar üzerine konuşmak daha da önemli. Çünkü gelecek siz gençlerin elinde. Ülkemizin gelecek vizyonun da en önemli vurgunun eğitim olduğuna inancımızdan yola çıkarak, dün neler yaşadık, bugün neler yaşıyoruz ve yarınlarda bizleri neler bekliyor. Eski gençliğe “hobileriniz nelerdir?” diye sorulduğunda “kitap okumak, müzik dinlemek” derlerdi. Ama şimdi ki gençliğe aynı soru yöneltildiğinde “internette gezinmek, kafelerde takılmak, alışveriş merkezlerini gezmek” cevabını veriyorlar. Okumayan, araştırmayan hayatını hobilerini tatmine odaklamış bir gençlikle karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Güller Tosun’un ardından söz alan Uzman Psikolog Gizem Göçtü, “Bazen olumsuz aldığımız eleştirilere sağır olmamız gerekiyor, kulağımızı kapatıp amacımızdan vazgeçmemek gerekiyor. İnsanlar her zaman olumsuz eleştiriler yapıyor ve biz ne yazık ki bu eleştirilere takılıyoruz. Hayatımızda olumsuz eleştiri yapılan her şeyi hatırlıyoruz, ama olumlu olan görüşleri hatırlamıyoruz. İnsan hayatında belirgin olmak çok önemli ve belli bir hedef doğrultusunda hareket edilmeli” dedi.

Son olarak konuşan Toros Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Kemal Akgül, “Bugün konuşmacılarımız kendi alanında uzmanlar ve bende öğrencilik alanında uzmanım, 19 yıllık eğitim hayatımın 7 yılını Toros’ta sürdürüyorum. Öğrencilik hayatınızda kesinlikle bir şeylerin üzerine gidebilirsiniz ve sonuçlarını da çok iyi bir şekilde alabilirsiniz” dedi.

Soru-cevap bölümünün ardından konuşmacılara plaket takdim edildi.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturma odası ve iç mekan