TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE “DÜNYA’DA VE TÜRKİYE’DE MAKROEKONOMİK GELİŞMELER” MASAYA YATIRILDI

Toros Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, NTV Ekonomi Danışmanı Dr. Mahfi Eğilmez “Dünya’da Ve Türkiye’de Makroekonomik Gelişmeler” konulu konferans verdi.

45 Evler Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Genel Sekreter Reşit Aşkın, İİSBF Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Zeren, KEYAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer, Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, Prof. Dr. Aziz Ertunç, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı H. Cemil Şensever, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Ekonomiye Bakış” başlığı altında sunum yapan NTV Ekonomi Danışmanı Dr. Mahfi Eğilmez, “Ekonomik Bilim gerçek anlamda bir çelişkiler yumağıdır, aynı konuda birden çok teori vardır hepsi de doğrudur” dedi.

Ekonomik sistemler konusuna değinen Eğilmez, “Ekonomik sistem belirli bir toplumda subjeler arasında mal ve hizmetlerin üretimi, bölüşümü ve tüketiminden oluşan bir sistemdir. Toplum tarafından mal ve hizmetlerin üretimi ve bölüşümünde kullanılan metottur. Üretken kaynaklar üzerinde mülkiyet kuralları temelinde ilişkilere sahip ahali ve kurumlardan oluşur. Ekonomik kaynakların bölüşümü ve mülkiyeti ile ilgili toplum kararları ve kurumları tarafından getirilen metotlar ve standartlar çoğunluğudur. Eğer üreticilerle tüketiciler arasında kara dayanan bir aracı sınıf varsa ve özel mülkiyet kabul ediliyorsa “kapitalist sistem”, üretim devletin mülkiyetindeki firmalar tarafından yapılıyor ve yine bu kuruluşlarca tüketiciye aktarılıyorsa (kar amacı yok) “kolektif sistem” (komuta) ortaya çıkar” şeklinde konuştu.

Soru-cevap bölümünün ardından İİSBF Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel, NTV Ekonomi Danışmanı Dr. Mahfi Eğilmez’e çiçek ve plaket takdim etti.

Görüntünün olası içeriği: 12 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 14 kişi, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 23 kişi, oturan insanlar