TOROS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI MERSİN BİLİM ŞENLİĞİNDE YER ALDI

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Mersin Bilim Şenliği 29-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. 30 bin kişinin katılımı ile gerçekleşen etkinliklere 16 ülkeden 34 araştırmacı ile ulusal düzeyde birçok araştırmacı ve uzman katılım sağladı.

Şenlikte çocuklara programlama ve kod yazılımı mantığını öğretmek amacıyla Toros Üniversitesi Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümünden Gizem Mutlu, Serkan Uncu, Hazal Şahin, Ayşenur Cavcı, Berk Yıldız ve Mehmet Öksüz kod yazılım atölyesi oluşturdu.

Düzenlenen bu atölyede, çocuklar kendi bilgisayar oyun ve animasyonlarını hayal ederek, tasarlama ve kodlama süreçlerini kendileri gerçekleştirdiler. Sonrasında tasarladıkları oyunları oynayarak hem öğretici hem de keyifli dakikalar geçirdiler.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve iç mekan