TOROS ÜNİVERSİTESİ AŞÇILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ MUTFAKTA


Toros Üniversitesi sektör temsilcileri ile ortak çalışmalarına devam ediyor. Aşçılık bölümü öğrencileri Bahçelievler Kampüsü’nde bulunan yemekhanede Wo-wo Restaurant Şefi Ahmet Savaş’tan uygulamalı eğitim aldı.

ŞEF SAVAŞ; “AŞÇILIK MESLEĞİ SEVEREK YAPILMALI”

Gerçekleştirilen eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan Wo-wo Restaurant Şefi Ahmet Savaş aşçılık mesleğinin zor bir meslek olduğunu belirterek, bu mesleğe başlamak için bulaşıkçılıktan başlandığını ama Toros Üniversitesi öğrencileri ile yaptıkları çalışmalar neticesinde daha üst seviyelerde mesleğe başlayabildiklerini belirtti. Aşçılığın püf noktalarını öğrencilere gösterdiklerini belirten Savaş, Toros Üniversitesi ile olumlu bir protokol imzaladıklarını vurgulayarak, aşçılık mesleğinin sevilerek yapılması gerektiğini ve Toros Üniversitesi öğrencilerinin de bu işi severek yaptıklarını belirtti. Son olarak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Şef Ahmet Savaş, mesleği kademeli bir şekilde öğrenmelerini, her kademede mesleğin püf noktalarına dikkat etmelerini ve iyi bir pozisyona gelmeleri için çok çalışmaları gerektiğini ifade etti.


UÇUK “ALAYLILAR VE MEKTEPLİLER OLARAK GÜZEL İŞLER ÇIKARACAĞIZ”

Şef Ahmet Savaş’ın ardından açıklama yapan Şef Yusuf Çağatay Uçuk, teori ile pratiği birleştirmeye çalıştıklarını belirterek Toros Üniversitesi ile bu ortak çalışmanın önemine değinerek “Alaylı kısım ile mektepli kısmı birleştirdiğimiz zaman ortaya daha güzel şeyler çıkacağını düşünüyorum ”dedi. Son olarak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Uçuk, “Sektör güzel, öğrencilerimizde çaba gösterecekler ve çok iyi yerlere gelecekler” şeklinde konuştu.



KAYRAN; “DENEYİM SORUNUNU KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toros Üniversitesi’nin vizyonunun sektörle işbirliği içerisinde çalışmalar yaparak öğrencileri yetiştirip mezun olunca deneyim sorununu ortadan kaldırmak olduğunu belirterek sözlerine başlayan Otel, Lokanta, İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Mehmet Fatih Kayran, ilk yıl aldıkları teorik eğitimlerin ardından, ikinci yıl itibariyle uygulamalı çalışmalar yaptıklarını ve böylelikle öğrencilerin deneyim sorununu ortadan kaldırdıklarını belirtti. Sektörün önde gelen şefleri ile bugün ilk uygulamalı derse başladıklarını ifade eden Kayran, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için büyük bir fırsat olduğunu ve bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunarak sözlerini noktalayan Kayran, mesleği severek ve sabırla yapmaları gerektiğini belirterek, verdikleri eğitim programıyla birlikte öğrencilerin iyi yerlere geleceğinden umutlu olduğunu ifade etti.


Haberlere Geri Git

ÜNİVERSİTE HABERLERİ

ÜNİVERSİTE DUYURULARI

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ

HAZIRLIK BİLGİ SİSTEMİ

DIŞ İLİŞKİLER

BOLOGNA SÜRECİ

Mezun Bilgi Sistemi

TORMED

"