BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Hakkında

Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programının temel amacı öğrencilere bilgisayar yazılımı ve donanımı ile bilgisayar uygulamaları alanlarında dengeli temel bilgileri vermektir. Dört yıllık lisans programından mezun olan öğrencilerimiz, temel bilgiler yanında analiz edebilme, günümüzün modern bilgisayar yazılım, donanım ve bilgi sistemlerini yaratıcı bir şekilde tasarlayabilme, gerçekleştirebilme, yönetebilme ve iyileştirebilme; takım çalışması yapabilme ve liderlik özelliklerine sahip olarak yetiştirilmektedirler.

Bölümümüz ilk yıllarda öğrencilerimize bölümle ilgili temel bilgileri içeren (Matematik, Fizik) derslerin yanı sıra, uzmanlık alanlarına uygun teknik seçmeli dersler de sunmaktadır. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ögrencileri istedikleri taktirde seçmeli derslerini grafik, yapay zeka, web teknolojileri,data güvenliği, çeşitli programlama dilleri gibi konularda veya okulumuzun Yazılım Mühendisliği Bölümünden destek dersler alabilirler. Okuldaki tüm teknik dersler uygulamalı olup, verilen projeler içerik ve kullanılması gereken teknikler açısından güncelliğini korumaktadır. Öğrenciler, her öğrenciye bir bilgisayar düşecek sekilde en son teknolojik yazılım ve donanımlara sahip labaratuvarlarda yazılım ve devre analizi yapmaktadırlar. Ayrıca okul kütüphanemizin sağladığı olanaklar sayesinde birçok dijital kaynağa ulaşabilmekte ve  araştırmalarını geliştirebilmektedirler.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olan öğrenciler; Sistem Analisti, Yazılım Geliştirici, Sistem Programcısı, Test/Kalite Mühendisi, Veritabanı Yöneticisi, Bilgisayar Sistem Mühendisi, Oyun Programcısı olarak birçok alanda görev yapabilmektedirler. Günümüzde bilişim teknolojileri eğitimden sağlığa, hizmetden savunma sanayiye her alanda etkin olarak kullanılmaya başlandığından, bilgisayar mühendisleri de tüm bu alanlarda iş yapan kurumlarda mesleklerini icra edebilmektedirler. Bölümümüzden mezun olan öğrenciler herhangi bir ülkede hizmet sunabilecek ve  istedikleri taktirde yüksek lisansa devam edebilecek eğitim ve donanıma sahiptirler.