Yurt Dışında Mühendislik Öğrencileri İçin Popüler Burslar

Yurt dışında eğitim almayı düşünen öğrenciler için okumak istedikleri üniversiteyi ve bölümü seçmek en zor konulardan biridir. Zira yurt dışında eğitim almanın belli bir maliyeti vardır ve genellikle okul ücretleri ve yaşam masraflarından oluşur. Bu açıdan öğrenciler için bütçe planlaması yapmak, yurt dışında eğitim almaya karar verdikleri ülkelerin yaşam koşullarını araştırmak, üniversite ve konaklama ücretleri konusunda bilgi sahibi olmak, Amerika ya da Avustralya yerine varsa Avrupa’da Almanya, İtalya, Fransa, Norveç gibi ülkelerde düşük ücretli ya da ücretsiz okumak iyi bir seçenek olabilir.

Her yıl dünyanın farklı ülkelerinden öğrenciler mühendislik alanında eğitim almak için yurt dışında üniversitelere başvururken, bu alanda özellikle makine, bilgisayar, elektronik, çevre, biyomedikal ve petrol mühendisliği konuları öğrencilere mezuniyetten sonra iş imkanları ve çok sayıda finansal destek fırsatları sunar. Yazımızda mühendislik alanında prestijli burslar ve ayrıntıları bulacaksınız!

Yurtdışında eğitim alabileceğiniz üniversitelerin broşürlerini indirmek için tıklayın.

University of Twente Scholarships

Hollanda’nın en iyi okullarından biri olan Twente Üniversitesi; biyomedikal mühendisliği, kimya mühendisliği, endüstriyel tasarım mühendisliği ve inşaat mühendisliği gibi alanlarda yüksek lisans derecesinde eğitim almak isteyen AB üyesi ya da AB üyesi olmayan ülkelerden gelen üstün başarılı öğrencilere burs imkanı sağlar. Burs değeri, bir yıl boyunca 3.000€ ile 25.000€ arasındadır ve her yıl 50 adaya verilir.

ETH Zurich Excellence Master Scholarships

Dünyanın en iyi eğitim kurumlarından birine sahip İsviçre’de eğitim almak istiyorsanız, ETH Zurich, her yıl mühendislik yüksek lisansına başvuruda bulunacak uluslararası öğrencilere burs imkanı sunar. Mükemmellik burs programı öğrencilerin eğitim ve yaşam giderlerini kapsar. Buna göre öğrencilerin öğrenim ücretlerinin tamamı ve yaşam giderleri için dönem başına 9.750€ ödeme yapılır.

Hong Kong PhD Fellowship Scheme for International Students

Hong Kong’da doktora derecesinde çalışmalarını yürütmek isteyen uluslararası öğrenciler için Hong Kong Research Grants Council yani Hong Kong Araştırma Hibe Konseyi tarafından sağlanan burslardır. Buna göre tüm dünyadan 250 adaya verilecek olan burslar için araştırma konseyi tarafından desteklenen; The University of Hong Kong, Hong Kong Polytechnic University, Hong Kong University of Science and Technology gibi üniversitelerde araştırmalarına devam edecek olan başarılı öğrencilere sunulur.

Chalmers IPOET Scholarships

İsveç’in seçkin eğitim kurumlarından olan Chalmers University of Technology tarafından yüksek lisans derecesinde mühendislik eğitimi alacak öğrencilere sağlanan burslardır. AB üyesi olmayan ülkelerden gelen öğrencilere açık olan burslar, 50 adayın eğitim ücretlerinin %75’lik bir kısmını azaltmaya yöneliktir. Finansal destekler, üniversitenin yüksek lisans programlarına kayıt olan öğrencilere yöneliktir.

Japanese Government Scholarships

Japon hükümeti ile diplomatik ilişkileri olan ülkelerin vatandaşlarına sağlanan burslar, Japonya’da bir üniversitede mühendislik lisans eğitimi almak isteyen öğrencilere yöneliktir. Japon Milli Eğitim Bakanlığı-MEXT tarafından her yıl, çok sayıda öğrencinin yararlandığı burslar için adayların akademik geçmişi, yaş, vize şartı ve Japonca öğrenmeye istekli olmaları gerekir. Bursun değeri, öğrenim harçları ve diğer masraflar için 117.000 Yen aylık maaşı kapsar.

Heinrich Boll Scholarships

Almanya’da mühendislik ve diğer birçok konuda, yüksek lisans ve doktora derecelerinde eğitim alma imkanı sunan burs programı, uluslararası öğrencilere Heinrich Boll Vakfı tarafından sağlanır. burslar için devlete bağlı üniversitelere başvurmak ve Almanya’da daha önce eğitim almamış olmak gerekir. AB üyesi olmayan ülkelerden öğrenciler için burs değeri, aylık 1.200€’dur.

York University International Student Scholarships

Kanada’da mühendislik alanında bir lisans programına başvurmayı düşünüyorsanız, York Üniversitesi tam size göredir. Okul, Lassonde Mühendislik Fakültesine başvurmayı düşünen uluslararası öğrencilere 4 yıl için 140.000$ değerinde giriş bursları sunar ve herhangi bir özel başvuru yapmanıza gerek yoktur.

Kaynak: Hotcourses Turkey

KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ