667 KHK Uyarınca ÖSYM Tarafından Diğer Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirilerek Kayıt Yaptıran Öğrencilerin 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenim Ücretlerine İlişkin Açıklama

Bilindiği üzere 667 sayılı KHK ile kapatılan yükseköğretim kurumları öğrencilerinin tercih sonucu yerleştikleri yükseköğretim kurumlarına 2016-2017 eğitim-öğretim döneminden sonraki dönemlerde öğrenim ücretlerinin hesaplanmasında bir önceki yıl ödemiş oldukları ücrete o yılın TUİK tarafından yayınlanacak olan Ağustos ayı TÜFE artış oranları uygulanacağı 29.11.2016 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştu.

Buna istinaden 2019-2020 eğitim-öğretim yılında eğitimlerine devam edecek olan öğrenciler; bir önceki yıl ödemiş oldukları ücretlere TÜİK tarafından yayımlanan Ağustos 2019 dönemi TÜFE artış oranının (% 15,01) uygulanması sonucu hesaplanan tutar üzerinden öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı öğrenim ücretlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;