CORONA VİRÜSÜ İLE İLGİLİ REKTÖRLÜK DUYURUSU

Değerli Öğrencilerimiz,

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan karar gereğince Üniversitemizde 16 Mart – 6 Nisan 2020 tarihleri arasında üç hafta süreyle eğitim-öğretime ara verilmiştir. Bu süreç, intörn, uygulamalı eğitim ve staj yapan öğrencilerimizi de kapsamaktadır.  Bu sürecin koordinasyonu YÖK tarafından yürütülecek olup, Üniversitemiz bu konudaki önlem ve tedbirleri hassasiyetle takip etmektedir.

Öğrencilerin, üniversite faaliyetleriyle ilgili olmak üzere eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik değişim programları, sosyal faaliyetleri, kültürel gezileri, sportif faaliyetleri, müsabakaları ve benzeri faaliyetleri önceden planlanmış olanlar da dahil olmak üzere, üniversitenin bilgisi ve iznine tabi yurt dışı çıkışları ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir.

Bazı akademik birimlerimizde 16-20 Mart 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan lisansüstü, lisans ve önlisans ara sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Öğrencilerimizin zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmamaları tavsiye edilmemektedir. Zorunlu olduğu için yurtdışına çıkması gereken tüm öğrencilerimizin seyahatlerini ve yurtdışından dönecek veya dönen öğrencilerimizin de dönüşleri ile ilgili bilgilerini Üniversitemizce oluşturulmuş [email protected] e-posta adresine bildirmelerini rica ediyoruz.

Kampüslerimizde gerekli hijyen tedbirleri alınmakta olup, kampüs alanları ve öğrencilerin kullandığı tüm alanlar temizlenmektedir. Ayrıca tüm binalarımıza el dezenfektanları yerleştirilmiştir.

Konuyla ilgili olarak öğrencilerimiz tereddüt yaşamaları durumunda [email protected] e-posta adresine bildirimde bulunabilirler.

Koronavirüs ile mücadelede göstereceğiniz hassasiyet ve desteğiniz için teşekkür ederiz. COVID-19 hakkında daha fazla bilgi edinmek için; aşağıda verilen bilgilendirme dokümanını inceleyebilirsiniz.

·        https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/covid19

·        https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/covid19-videola