KORONAVİRÜS NEDENİYLE TOROS ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS HAREKETLİLİKLERİNE İLİŞKİN DUYURU

13 Mart 2020 tarihli ve 31067 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kamu Görevlilerinin Yurtdışına Çıkış İzni” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’ndan gelen yönlendirmeler, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan tavsiye edilen tedbirler ile çağrılar kapsamında Toros Üniversitesi Rektörlüğünce alınan kararlar doğrultusunda Erasmus+ Hareketliliklerinin gerçekleştirilmesi ve tüm yurtdışı çıkışları ikinci  bir duyuruya kadar durdurulmuştur.

11/02/2020 tarihinde yapılan 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemine ilişkin 1 Haziran 2020–31 Mayıs 2022 sözleşme  dönemi Erasmus+ öğrenci öğrenim hareketliliği ilanımız ile 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar dönemine ilişkin 2019-1-Tr01-Ka103-062114 Proje numaralı Erasmus + öğrenci staj hareketliliği ve 2019-1-Tr01-Ka103-066122 Proje Numaralı Erasmus + Çukurovamed Staj Konsorsiyumu öğrenci staj hareketliliği için çıkılan ilanlarımız kapsamında, 17/03/2020 tarihinde duyurulması planlanan Erasmus İngilizce Yeterlilik Sınavı  sonuçları, Erasmus + seçim ve değerlendirme sonuçları Erasmus+ Hareketlilikleri Seçme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından ileriki bir tarihe ertelenmiştir. Sınav değerlendirmeleri ve takvimi, ilgili makamlardan gelecek duyurular kapsamında yeniden düzenlenip web sitemizde daha sonra ilan edilecektir.

13 Mart 2020 tarihli ve 31067 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Kamu Görevlilerinin Yurtdışına Çıkış İzni” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’ndan gelen yönlendirmeler, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan tavsiye edilen tedbirler ve çağrılar kapsamında; Toros  Üniversitesi Erasmus Hareketliliğine dair aşağıdaki hususlar önemle duyurulur:

1. Erasmus Hareketliliği kapsamında henüz Türkiye’den henüz çıkış yapmamış olan öğrencilerimizin ve personelimizin izin işlemleri ve hareketlilikleri durdurulmuştur,
  2. İlgili makamlarca yapılan ikinci bir duyuru sonrasında Personel Hareketliliği kapsamında seçilen ancak henüz gitmemiş olan  personele hareketlilik tarihlerinin ilgili proje dönemi içerisinde olmak şartıyla öteleme hakkı verilmiştir,
  3. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13.03.2020 tarih ve 73112577-000-E-21113 sayılı yazısının 10. maddesi uyarınca, Erasmus programı Hareketliliklerinden dönmeyi tercih eden öğrencilerimiz Toros Üniversitesi’ndeki bölümlerine müracaat edebilecek ve Üniversitemizdeki eğitimlerine devam edebileceklerdir, Bu öğrencilerimizin intibakları hususunda mağduriyet yaşamamaları için tedbirler üniversitenin yetkili kurullarınca alınacak ve her öğrenci için kendi durumuna göre ayrı değerlendirme yapılacaktır.
  4. Erasmus Hareketliliklerinden dönecek olan öğrencilerin Fakültelerince/Enstitülerince çıkartılacak Yönetim Kurulu Kararı çerçevesinde ders kayıtları ve ders tanımları, Erasmus+ Öğrenim Anlaşmalarında belirtilen eşdeğerlikleri dikkate alınarak varsa not dönüşümleri yapılacaktır,
  5. Yurda dönen öğrenciler Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan hükümlere göre hareket etmek ve 14 gün süre ile karantina uygulamasına uymaları gerekmektedir. Öğrenciler belirtilen süre içerisinde kampüse giremeyecekler ve dersliklere alınmayacaktır,
  6. Derse devam konusunda karantina süresince kaybedilen süre devamsızlıktan sayılmayacaktır,
  7. Yurda dönerek ders kaydı yaptıracak öğrencilerimiz  karantina uygulaması nedeniyle kampüse gelmemeleri, evraklarını elektronik yolla ilgili birimlere iletmeleri gerekmektedir,
  8. 05/03/2020 tarihinde UA tarafından http://www.ua.gov.tr/haberler/yuksekogretim/ linkinde yayınlanan Erasmus+ Hareketliliği kapsamında belirtilen maddi hususları da kapsayabilecek hüküm ve kurallar uygulanacaktır,
  9. 09/03/2020 tarihinde yapılan Erasmus İngilizce Yeterlilik Sınavı sonuçları ile Erasmus + seçim ve değerlendirme sonuçlarının ilanı komisyon tarafından ileriki bir tarihe ertelenmiştir. Sınav değerlendirmeleri ve takvimi ilgili makamlardan gelecek duyurular kapsamında yeniden düzenlenecektir.

COVID-19 hususunda Erasmus+ Hareketliliği kapsamında faaliyet gerçekleştirenler ve önceden seçilmiş olanlar için UA tarafından hazırlanan ve  http://www.ua.gov.tr/haberler/yuksekogretim/ linkinde yayımlanan “SIKÇA SORULAN SORULAR” sayfasını lütfen inceleyiniz.

Kalite Yönetim Sistemi