TARIM VE GÖÇ İSTATİSTİKLERİ KONUSU TOROS’TA MASAYA YATIRILDI

Toros Üniversitesi ve Türkiye İstatistik Kurumu işbirliği kapsamında “TÜİK Tarım ve Göç İstatistikleri ve Büyük Veri BIG DATA” konulu konferans gerçekleştirildi.

TÜİK Adana Bölge Müdürü Orhan Deha Dede ve TÜİK Uzmanı Eda Yalçıner’in konuşmacı olarak katıldığı, 3 Mayıs 2019 Cuma günü 45 Evler Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Mazmanoğlu, İİSBF Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasında söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Mazmanoğlu veri toplamanın kolay olmadığını belirterek, “Son zamanlarda uzaktan algılama teknolojilerinden yararlanarak mekansal örneklemeye dayalı olan üretim tahminleri verilmekte, arazi kullanım araştırmaları ve tarım sayımı sonuçlarından yararlanılarak elde edilen mekansal örnekleme çerçevesini uydu ve diğer uzaktan algılama yöntemiyle görüntülenmektedir. Mekansal örnekleme yöntemiyle seçilen örnekler üzerinden bitkisel ürünlerde alan ve üretim tahminleri verilmektedir. Dikkat ederseniz burada istatistiksel veri yok, bunlar istatistik uzamanı olan değerli katılımcı arkadaşlarımız ve konuklarımız kendi çalışmaları olan veri toplama yöntemleriyle elde edilen verileri bize sunacaklar” dedi.

Prof. Dr. Mazmanoğlu’nun konuşmasının ardından TÜİK Adana Bölge Müdürü Orhan Deha Dede ve TÜİK Uzmanı Eda Yalçıner Tarım ve Göç İstatistikleri konusunda verileri paylaştı.

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve takım elbise