PARAMI YÖNETEBİLİYORUM BİREYLER İÇİN FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTİMİ

HABİTAT Derneği tarafından "Paramı Yönetebiliyorum Bireyler İçin Finansal Okur Yazarlık" konulu eğitim verildi.

8 Mayıs Çarşamba günü 45 Evler Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleşen eğitime akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Eğitim kapsamında ilk olarak finansal okuryazarlık hakkında bilgiler veren Habitat Derneği Master Eğitmeni Ayşe Tosun, “Ne kadar para kazandığınız kadar o parayı nasıl harcadığınız, o parayla nasıl geçindiğiniz ve o parayla nasıl birikim, yatırım yaptığınız da önemli. Tam bu noktada finansal okuryazarlık devreye giriyor. Finansal anlamda paranızı doğru değerlendirmek için günümüz dünyasının temel finansal kavramlarını bilmeniz ve parasal işlemlerinizi yürütebiliyor olmanız gerekiyor. Finansal okuryazarlık; kişinin parayı kullanırken veya yönetirken maddi gerçeklikleri doğrultusunda hareket etmesini sağlayan yetkinliğin de ismi. ‘Parasını yöneten, hayatını yönetir’ tam olarak bizim sizlere kazandırmak istediğimiz finansal okuryazarlık kavramını özetliyor. Basit bir şekilde anlatmak gerekirse; ay sonunda cebinizde para olması için, birikim veya yatırım yapmak için gelir kazandığınız anda planlama yapmanız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, oturan insanlar ve iç mekan