TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE “ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ” KONULU KONFERANS VERİLDİ

Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri, “Organ Bağışının Önemi” konulu bir konferans düzenledi.

Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte, Mersin Şehir Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Dr. Çiğdem Çatal Özen sunum yaptı. Etkinliğe, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fügen Özcanarslan, Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nazife Akan, Öğr. Gör. M. Ebru Güvenç ve Hemşirelik Bölümü öğrencileri katıldı. Organ naklinin diyalize göre yaşam süresini uzattığını dile getiren Dr. Çiğdem Çatal, “Hastanın yaşam kalitesi artar, normal hayata döner. Kalp gibi diğer organ yetmezliklerinde tek çare organ naklidir” dedi.

Etkinlik kapsamında Toros Üniversitesi’ni ziyaret eden Mersin Yenişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü sağlık personelleri ise, öğrencilere organ bağışının önemini anlatan broşürleri ve organ bağışı kartlarını dağıttı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, ayakta, ayakkabılar, ekran ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 21 kişi, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve iç mekan