NASUH MAHRUKİ TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE KONUŞTU

Toros Üniversitesi liderlik konferansları kapsamında Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük dağcı olan Nasuh MAHRUKİ’yi ağırladı.

Toros Üniversitesi 8 Kasım 2019 Cuma günü 45 Evler Kampüsü Konferans Salonu’nda Kar Leoparı Lakaplı ünlü dağcı Nasuh MAHRUKİ’yi ağırladı. “Kendi  Everest’inize Tırmanın” başlıklı konferansa Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Y. Sertaç ÖZVEREN ve Rektör Prof. Dr. Haluk KORKMAZYÜREK’in yanı sıra çok sayıda akademisyen, davetli ve öğrenci katıldı.

Görüntünün olası içeriği: 15 kişi, gülümseyen insanlar

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve iç mekan

Açılış Konuşmalarını Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Ahmet ÖZER ve Rektör Prof. Dr. Haluk KORKMAZYÜREK’in yaptığı konferansta MAHRUKİ, öğrencilere başarıya giden yolda karşılarına çıkacak engellerden ve bu engelleri aşmalarını sağlayacak erdemlerden örnekler verdi. Ünlü Dağcı MAHRUKİ, “Sağduyulu olmalıyız. Bana göre sağduyulu olmak demek, hayat karşımıza ne çıkarırsa çıkarsın aklımızı, mantığımızı ve vicdanımızı birlikte kullanmak demektir. Zirveye çıkmak zordur. Zirvede kalmak daha da zordur. Zirvede kalmanın sırrı da o başarıyı, o zirveyi daha iyi taşımaktan ve bir ömür boyu onun üstüne küçük küçük ekleyerek yolunuza devam etmekten geçer. Her şeyi zamanında yapmak ve içinizdeki doğruyu, durdurmanız gereken duyguları da durdurmak gerekir. 20 yaşında 30-40’lı yaşlardaki arzularınız daha farklı olacaktır. Önemli olan her yaşımızı o yaşın getirdiği güzellikler ve nitelikler içerisinde yaşayabilmektir. Zamansız hiçbir şeyi istememek ve zamanı geldiğinde hiçbir şeyi kaçırmamaktır” şeklinde konuştu.

Soru cevap kısmının ardından Mütevelli Heyet Başkanı Y. Sertaç ÖZVEREN, Rektör Haluk KORKMAZYÜREK ve Prof. Dr. Ahmet ÖZER, MAHRUKİ’ye günün hatırasına binaen hazırlanan teşekkür plaketini takdim etti. Konferans sonrası katılımcıların ricalarını kırmayan ünlü dağcı Nasuh MAHRUKİ bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, sakal

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, ayakkabılar ve iç mekan