TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE “TRAVMAYA YAKLAŞIM VE MÜDAHALELER” SÖYLEŞİSİ

Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü Konferans Salonu’nda “Travmaya Yaklaşım ve Müdahaleler” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Toros Üniversitesi Psikoloji Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu söyleşiye, Mersin üniversitesi Öğr. Üyesi Doç Dr. Cem Ali Gizir, Toros Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Feyruz Usluoğlu ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.
Geçmişten günümüze toplumun travma konusunda daha bilinçli olduğunu belirten Mersin Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç Dr. Cem Ali Gizir, “Travmaya yönelik eğitimi veren uzmanların ve eğitimi alan kişilerin nitelikleri ve deneyimleri, bu eğitimler sonrasında neler yaptıkları çok önem taşıyor. Bu nedenle belli ilkeleri ve temel kriterleri işin içine koyarak hareket etmeliyiz. Psikiyatri, Psikoloji ve PDR alanında temel ilkeleri yeniden belirlemek hepimiz için önem arz ediyor” dedi.

Travma sonrasında; ‘AKUT Stres Tepkileri’, ‘AKUT Stres Bozukluğu’ ve ‘Travma Sonrası Stres Bozukluğu’ gibi rahatsızlıkların meydana gelebileceğini söyleyen Doç Dr. Cem Ali Gizir, ‘Kurtarma, Krize Müdahale ve Psikolojik İlk Yardım’dan oluşan müdahale tekniklerinin doğru şekilde uygulandığında bir çok yaşama destek olabileceğini ifade etti.
Doç Dr. Cem Ali Gizir, söyleşi sonrası öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Söyleşinin ardından, Psikoloji Topluluğu Başkanı Abdülgani İçten, Mersin Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç Dr. Cem Ali Gizir’e ve Toros Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Feyruz Usluoğlu’na plaketlerini takdim etti.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, yazı

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor