TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE “BELGESEL, DOĞA VE SOSYAL MEDYA TEKNİKLERİ” KONULU KONFERANS

Sosyal Medya ve Fotoğrafçılık Topluluğu, “Belgesel, Doğa ve Sosyal Medya Teknikleri” konulu konferans düzenledi.

Toros Üniversitesi 45 Evler Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Mersin Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Prof. Dr. Erol Özer, ‘Doğa Fotoğrafçılığı’ konulu bir sunum yaptı. Prof. Dr. Erol Özer, “Bir fotoğrafın doğa fotoğrafı olabilmesi için fotoğrafta herhangi bir insanın yer almaması gerekiyor. Eğer bir fotoğraf insan faktörü taşıyorsa doğa fotoğrafı değil manzara fotoğrafı çekilmiş demektir” dedi.

Belgesel fotoğrafın, tanık olunan yaşamları ve durumları olduğu gibi aktarmak amacı taşıdığını dile getiren Mersin Fotoğraf Derneği Fotoğraf Sanatçısı Murat Çiçek, “Belgesel fotoğraf, mükemmeliyetçi ve resimsel kompozisyon kurallarından ziyade gerçekliği aktarmayı amaçlar. İmaj yaratma veya tekrarlama amacı gütmez. Fotoğraflanan insanları, onların hislerini ve tepkilerini önemser” diyerek belgesel fotoğrafçılığı ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Matris Reklam Ajansı Şirket Yetkilisi İbrahim Aslan ise; “Sosyal Medya Teknikleri” adlı sunumunda sosyal medyayı doğru ve etkili şekilde kullanmanın önemine değindi.

Konferansın ardından, Toros Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Eğitim Öğretim ve İdari İşler Koordinatörü ve Tasarım Program Başkanı Öğr. Gör. Hülya Gündoğdu, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Mersin Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Prof. Dr. Erol Özer, Mersin Fotoğraf Derneği Fotoğraf Sanatçısı Murat Çiçek ve Matris Reklam Ajansı Şirket Yetkilisi İbrahim Aslan’a plaketlerini takdim etti.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, oturan insanlar