ALİ ÖZVEREN’İN SON KİTABI ‘YOL VE YOLCU’NUN İMZA GÜNÜ VE SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİ

Toros Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren’in son kitabı ‘Yol ve Yolcu’nun imza günü ve söyleşisi düzenlendi.

8 Ocak 2020 Çarşamba günü Toros Koleji 50. Yıl Kampüsü 24 Kasım Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Y. Sertaç Özveren, Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Mütevelli Heyeti Üyeleri Mahmut Arslan ile Abdullah Özdemir’in yanı sıra Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol ve çok sayıda iş insanı, akademisyen ve öğrenci katılım sağladı.

Açılış konuşmalarını Yol ve Yolcu kitabının editörü KEYAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer ile Toros Koleji Edebiyat Öğretmeni Türkay İçaçan yaptı. Ülkemizdeki en önemli sorunun eğitim olduğunu belirterek sözlerine başlayan Özveren, “Eğitimde başarı sağlamış ülkelerin sosyal yaşantılarında da iyi noktalara geldiklerini gördüm. Bu nedenle eğitim sahasında yaptıklarımızı gelecek kuşaklara aktarmalı, devamlı yenilikler yapmalıyız. Yaptığımız uygulamalarda, büyük bir boşluk olduğunu gördük. Toros Okulları’nın çatısı altında yenilikler gerçekleştirdik. Belki en büyük eksiğimiz bunları hiç dile getirmemiş olmamızdır. Hiç reklam yapmadık, eğitimci olarak en büyük reklamımız işimizi en iyi şekilde yapmamızdır. Benim nazarımda herkesin hayatı özgündür. Özellikle 68 kuşağında yaşamış olan insanların hayatı oldukça özgündür. Batı toplumlarında bu kuşak 3 asır önce yaşamış. Yani Fransa’nın, İtalya’nın 3 asırda yaşadığını biz 40 senede yaşamışız. O kuşağın temsilcileri olarak hızlı bir değişim sürecinin yaşanmasına şahit olduk. Kitabımda bu kuşağın yaşantılarından kesitler göreceksiniz.” dedi.

Söyleşinin ardından, Ali Özveren katılımcıların kitaplarını imzaladı.

Görüntünün olası içeriği: 14 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, takım elbise ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 14 kişi, gülümseyen insanlar, takım elbise ve düğün

Görüntünün olası içeriği: 12 kişi, gülümseyen insanlar, takım elbise ve düğün