SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

Engelli Öğrenci Birimi

Toros Üniversitesi Engelli Öğrenci Biriminin amacı engelli yükseköğrenim öğrencilerinin akademik, idari, fiziksel, psikolojik, barınma ve sosyal alanlarla ilgili ihtiyaçlarını tespit etmek ve bu ihtiyaçların karşılanması için yapılması gerekenleri belirleyip, yapılacak çalışmaları planlamak, uygulamak, geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını değerlendirmektir.

Bu misyon çerçevesinde, öğretim elemanlarına engel ve engelliyi, bunun getirdiği sınırlılıkları ve yapılması gereken düzenlemeleri anlatan bilgilendirici dokümanlar hazırlayarak farkındalık ve bilinç düzeyinin arttırılması, ilgili kişilere danışmanlık yapılması, zaman zaman hizmet içi eğitimler verilmesi ve gerekli olan seminer, konferans, kongre ve benzer faaliyetleri düzenlemek, diğer üniversiteler ile işbirliği yaparak ortak çalışmalar yürütmek Engelli Öğrenci Birimi çalışmaları içinde yer almaktadır.

mail adresi : [email protected]

Engelli Öğrenci Birimi Üyeleri

Rektör Yardımcısı                                                             :Prof. Dr. Nureddin ÇOLAK

Koordinatör                                                                       :Prof. Dr. Fugen ÖZCANARSLAN