AŞÇILIK

Hakkında



Meslek Yüksekokuluna bağlı AŞÇILIK BÖLÜMÜ 2 yıllık ön lisans eğitimi vermektedir. Eğitim dili Türkçedir.

Aşçılık programı, konusunda mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış, alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, girişimci özelliklerine sahip mutfakların en iyi genç yönetici şeflerini yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

İki yıllık ön lisans programı süresince mutfak şefi adaylarına en temelden ileri seviyeye kadar mutfak sanatının tüm inceliklerini öğreten yiyecek-içecek yönetimi, beslenme ilkeleri, gıda güvenliği ve hijyeni, yemek hazırlama, pişirme, saklama, sunma teknikleri, yöresel mutfaklar ve dünya mutfakları teorik ve uygulamalı dersler olarak verilmektedir.  Bunun yanı sıra uluslararası alanda rekabet edebilmeleri, farklı ülkelerden meslektaşlarıyla iletişim kurabilmeleri için yabancı dil eğitimi ve kendi işletmelerini kurabilmeleri yolunda teşvik edici girişimcilik eğitimi de verilmektedir.

Aşçılık programında eğitim almak isteyenlerin aşçılığı profesyonel bir meslek olarak görüp kariyer olarak kabul eden, yiyecekle ilgili konulara ilgi duyan, tat ve koku alma duyuları gelişmiş, temiz, titiz, dikkatli, sorumluluk sahibi, ekip çalışmalarına yatkın, bir işi planlama ve uygulama yeteneğine sahip, eli çabuk ve hızlı hareket edebilen kişiler olmaları gerekmektedir. Yaratıcılık meslekte başarıyı artırıcı bir niteliktir

Puan Türü 

YGS 4

Dikey Geçişle Geçilebilecek 4 Yıllık Bölümler

Aile ve Tüketici Bilimleri

Beslenme ve Diyetetik

Gastronomi

Mutfak Sanatları ve Yönetimi

Unvan

Aşçı

Şef

Çalışma Alanları

Oteller

Turistik tesisler

Catering firmalar

Zincir restoranlar

Pastacılık sektörü

Yiyecek içecek işletmeleri

Ağırlama sektörü

Gıda fabrikaları

Aşçılık eğitimi veren kurumlar

Özel veya resmi kurumların mutfakları

 

ÜNİVERSİTE HABERLERİ

ÜNİVERSİTE DUYURULARI

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ

HAZIRLIK BİLGİ SİSTEMİ

DIŞ İLİŞKİLER

BOLOGNA SÜRECİ

Mezun Bilgi Sistemi

TORMED